Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Plata factura cu garantie

O societate primeste marfa pe factura, pentru care plateste garantie la ambalajele returnabile (sucuri servite in baruri).
Deci avem achizitie marfa de 1240 lei inclusiv TVA, iar valoarea garantiei ambalaj returnabil +300 lei, deci rezulta total de plata 1540 lei. Plata se face cu OP in suma de 1540 lei.
Tot de la acelasi furnizor se achizitioneaza marfa in suma de 620 lei inclusiv TVA, iar valoarea ambalajelor returnate este de -140 lei rezulta total plata de 480 lei.Se face plata cu OP de 480 lei.
Precizez ca pe factura este mentionata marfa cu TVA rezultand total factura si tot pe factura se face pentru ambalajele returnabile nota de decontare (garantia care nu contine TVA) rezultand totalul de plata care trebuie platit catre furnizor.
In acest caz care este valoarea TVA deductibil daca se aplica sistemul TVA la incasare?

Adaugata in   TVA

1 raspuns


la 15 Apr. 2013
Baza de impozitare nu cuprinde valoarea ambalajelor care circula intre furnizorii de marfa si clienti, prin schimb. Daca se aplica sistemul TVA la incasare, se va deduce TVA la data platii facturilor astfel: (1000 baza +240 TVA) si (500 baza+120 TVA).
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x