Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Nota de credit tara comunitara

In iulie 2014 am primit o nota de credit de ( - ) 200 eur din Germania prin care se reduce comisionul facturat in anul anterior. Firma emitenta isi scrie codul de Tva din Germania , nu trece codul nostru de Tva si precizeaza ca nota de credit nu este valabila in scopuri Tva.
Va rog:
- monografie contabila
- influenta profit 2013 sau 2014 ?
- implicatii Tva , jurnale Tva si declaratia 300 si 390 !
Va multumesc

1 raspuns


la 11 Aug. 2014
Avand in vedere prevederile OMFP 3055/2009 privind reducerile comerciale primite ulterior facturarii, indiferent de perioada la care se refera, acestea se evidentiaza distinct in contabilitate cu contul 609 -Reduceri comerciale primite pe seama conturilor de terti. In cazul in care nu se mai poate inregistra pentru 2013, acest lucru are loc in luna cand primiti nota prin creditarea contului 1174. Din punctul de vedere al taxei, conform art. 137, beneficiarii au obligatia sa ajusteze dreptul de deducere exercitat initial, potrivit prevederilor art. 148 lit. b) şi art. 149 alin. (4) lit. e) din Codul fiscal, numai pentru operatiunile prevazute la art. 138 lit. a) - c) si e) din Codul fiscal acest lucru se aplica si pentru achizitiile intracomunitare. Implicatia privind declaratiile, este in declaratia 390, cand veti declara factura pe cod achizitie la furnizorul respectiv cu valoare negativa si in declaratia 300, cand veti declara factura cu valoare negativa.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x