Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

monografie contabila carduri cadou

Buna ziua. Lucrez la o societate care comercializeaza cu amanuntul bauturi alcoolice (produse cu tva 20 si 9%). Avem deschise mai multe magazine in tara. Dorim sa implementam acordarea unor carduri valorice cu valoarea nominala de 50, 100 si 150 lei. Acestea vor putea fi cumparate de catre clienti si oferite prietenilor (sau altor persoane) urmand ca acestia sa achizitioneze produse apartinand societatii, in baza voucherelor primire. Puteti, va rog, sa ma ajutati cu o monografie contabila? Am citit pe mai multe site-uri si unii utilizatori ai acestui sistem colecteaza tva-ul la vanzarea acestor voucere ceea ce nu m-i se pare normal deoarece nu este o vanzare efectiva. Puteti sa ma indrumati spre ceva legislatie privitoare la acest sistem?
Va multumesc!
Adaugata in   TVA Monografie contabila

4 raspunsuri


la 05 Dec. 2016
Voucherele sau cardurile cadou sunt bonuri valorice emise de firma cu vanzare la termen, care se incadreaza conform reglementarilor contabile pe contul 5328, cu descarcarea de gestiune pe contul 604, iar acordarea cardului cu formula 461=472. Vanzarea efectiva va fi inregistrata pe contul de venit 707 cu colectarea tva daca este cazul.
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 05 Dec. 2016
Din legislatie am inteles ca sunt 3 tipur de vouchere cu tratament fiscal diferit: 1. free voucher - includ voucherele de discount si cardurile cadou 2. SPV - voucher cu scop unic 3. MPV - voucher cu scop multiplu. SPV - incasarea acestuia de considera un avans si se colecteaza tva. MPV - incasarea acestuia nu reprezinta avans iar exigibilitatea tva intervine la livrarea marfii in baza voucherului. Ideea este sa apreciez corect din care categorie este voucherul pe care il implementez. Eu zic ca se incadreaza la MPV deoarece avand marfuri atat cu 9% (dulciuri si bauturi nealcoolice) cat si 20% (bauturi alcoolice), la momentul livrarii voucherului la client nu se poate identifica exact marfa care se achizitioneaza cu voucherul respectiv. Dumneavoastra ce parere aveti?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 05 Dec. 2016
Nu stiu cum utilizati acest voucher, cred ca sunteti mai in tema decat mine cu modul de utilizare. Inregistrarea contabila propusa este aceeasi.
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 05 Dec. 2016
Multumesc!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x