Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

materiale primite in custodie din Austria

Societatea X din Romania primeste din Austria ( Y) marfa in custodie in transe pe parcursul unei luni urmind a se consuma pe viitor in procesul de productie al societatii X . Ce implicatii fiscale ( dpdv TVA) sint pentru societatea X ,ce documente si ce declaratii se intocmesc si daca X trebuie sa depuna o declaratie pentru detinerea unui consignment stock la ANAF?
Societatea X din Romania si Y din Austria sint inregistrate in scop de TVA fiecare in tara sa si sunt platitoare de impozit pe profit.
Adaugata in   TVA

1 raspuns


la 01 Iul. 2014
Daca pentru marfa transportata intre Austria si Romania exista documente justificative, iar la baza este un contract de custodie, inregistrarea se face separat in gestiune si se tine o evidenta distincta fata de marfurile proprii, pentru aceasta nefiind necesara declararea si inregistrarea la admiistratie. Doar in momentul intrarii in productie, este necesar sa fie facturata marfa si sa fie considerata achizitie intracomunitara cu aplicarea prevederilor Codului fiscal privind achizitiile intracomunitare si taxele aferente.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x