Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

lichidare

Va cer din nou un sfat. Am un partener care are un magazin cu haine pe care le importa din Anglia (achizitie fara taxare inversa), platitor de TVA. In anul 2010 si-a suspendata activitatea iar la momentul suspendarii a ramas cu un stoc de aproximativ 10.000 euro, pe care administratorul il considerea nevandabil intrucit nu mai este la moda. Luna viitoare s-ar implini cei 3 ani de la suspendare si vrea sa inchida firma. Imi puteti spune cum anume ar trebui sa procedez? Pentru stocul ramas ar trebuie sa plateasca TVA, aproximativ 2.400 euro? Ar fi o alta varianta sa plateasaca mai putin? Ar putea face o donatie sau o sponsorizare sau altceva? Nu am avut spete de genul acesta si nu prea stiu ce sa fac.
Adaugata in   TVA

1 raspuns


la 20 Nov. 2013
Pentru marfa deteriorata intocmiti inventarierea, propunerea de casare, si PV de casare la care .Nu colectati TVA la casare, daca respectati conditiile prevazute la art. 128 alin. 8 lit. b din Codul fiscal cu modificarile si completarile ulterioare. In cazul in care deprecierea este definitiva si se datoreaza unor calamitati naturale, bunurile vor fi scoase din gestiune fara sa constituiti ajustari pentru depreciere. 671=371 In cazul in care exista posibilitatea puteti incheia si un contract de sponsorizare. Potrivit prevederilor art.21 alin 4 lit. p. din Codul Fiscal, cheltuielile de sponsorizare si/sau mecenat efectuate potrivit legii sunt cheltuieli nedeductibile fiscal, dar pot fi scazute din impozitul pe profit datorat daca sunt indeplinite cumulativ urmatoarele conditii: 1. sunt in limita a 3 la mie din cifra de afaceri; 2. nu depasesc mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat. Daca se incadreaza in limitele de mai sus, societatea ii poate acorda sponsorizarea in baza unui contract semnat de ambele parti. In cazul in care subiectul sponsorizarii este o persoana fizica, atunci acesta nu va putea sa va emita un document justificativ. In acest caz societatea dvs. va achita banii prin emiterea unei dipozitii de plata pe care o va semna persoana fizica.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x