Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

La ce data devin platitor de TVA

O Intrepr.Individuala ,cu activitatea principala comert cu amanuntul, atinge cifra de afaceri de 220.000 lei in luna noiembrie 2014. S-a facut inventarierea stocului la 31.11.2014 si s-a depus la finante documentatia necesara pentru inscrierea ca platiror TVA, iar in data de 04.12.2014 i se elibereaza codul fiscal cu RO.
In formularul 070 este bifat - TVA trimestrial
Intrebarea este urmatoarea: - din ce data face ajustarea tva aferenta stocului de marfa si din ce data calculeaza tva la vanzari si totodata sa modifice programul casei de marcat pt.introducerea obtiunii de platitor tva.
Adaugata in   TVA

4 raspunsuri


la 04 Dec. 2014
Conform pct. 61 din Normele metodologice, persoanele impozabile care solicita inregistrarea in scopuri de taxa in cazul depasirii plafonului de scutire in termenul stabilit la art. 152 alin. (6) din Codul fiscal au dreptul la ajustarea taxei deductibile aferente: bunurilor aflate in stoc si serviciilor neutilizate, constatate pe baza de inventariere, in momentul trecerii la regimul normal de taxare; activelor corporale fixe, inclusiv bunurilor de capital pentru care perioada de ajustare a deducerii nu a expirat, precum si activelor corporale fixe in curs de executie, constatate pe baza de inventariere, aflate in proprietatea sa in momentul trecerii la regimul normal de taxa; achizitiilor de bunuri si servicii care urmeaza a fi obtinute, respectiv pentru care exigibilitatea de taxa a intervenit conform art. 134^2 alin. (2) lit. a) si b) din Codul fiscal inainte de data trecerii la regimul normal de taxa si al caror fapt generator de taxa, respectiv livrarea/prestarea, are loc dupa aceasta data. Ajustarile efectuate, se inscriu in primul decont de taxa depus dupa inregistrarea in scopuri de taxa conform art. 153 din Codul fiscal a persoanei impozabile sau, dupa caz, intr-un decont ulterior. Ajustarile de TVA se fac de la data depunerii documentelor la fisc, urmand ca aplicarea TVA la vanzari sa se faca din momentul modificarii certificatului.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 05 Dec. 2014
"Ajustarile de TVA se fac de la data depunerii documentelor la fisc, urmand ca aplicarea TVA la vanzari sa se faca din momentul modificarii certificatului." Certificatul fiscal cu RO l-am primit pe 01.12.2014 cand in ghiseu la finante n-i se spune ca de la 01.01.2015 calculam TVA. Insist sa intreb de la ce data calculez si raportez tva in D 300 , pentru a nu atrage amenzi si penalitati. Va multumesc.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 05 Dec. 2014
Daca aveti depuneri trimestriale, va trebui sa inregistrati TVA de la inceputul perioadei urmatoare, incheind perioada actuala fara TVA.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 07 Dec. 2014
Se calculeaza tva la vanzari si se modifica programul casei de marcat de la 04.12 cand ati primit codul fiscal
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x