Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Investitii pentru spatiu inchiriat

Societatea executa o amenajare intr-un spatiu inchiriat.contract pe 10 ani.Amenajarea consta in amplasarea de garduritabla si plasa de imprejmuire si porti de acces..Dupa patru ani se reziliaza contractul.Chiriasul procedeaza la recuperarea investitiei.In procesul de recuperare rezulta panouri din gard pe care chiriasul le ia cu el si le depoziteaza .In procesul de repartizare exista o anumita pierdere cimentarea pentru sustinerea gardului de ex. Ce este regimul tva si impozit profit amortizare nerecuperata,panouri recuperate in aceasta situatie.
Adaugata in   TVA

1 raspuns


la 02 Dec. 2011
Ca regula generala, contravaloarea investitiilor se recupereaza de chirias pe perioada initiala a contractului de inchiriere, prin amortizare - esanonarea-. Daca contractul de inchiriere inceteaza inainte de de data stabilita initial, chiriasul are posibilitatea de a factura proprietarului valoarea investitiei ramase nerecuperate. In cazul D-vs aceasta reprezinta amotizarea aferenta ultimilor 6 ani diminuata cu valoarea bunurilor recuperate panouri gard, operatiune impozabila TVA. In acest caz, fiind colectata TVA si inregistradu-se venituri impozabile cheltuiala cu investitia ramasa nerecuperata este deductibila la calculul impozitului pe profit iar TVA dedusa initial nu se ajusteaza. In cazul in care nu se factureaza aceasta valoare catre proprietar, chiriasul este obligat la ajustarea, in minus, a TVA dedusa pentru investitia realizata in conformitate cu prevederile art.148 respectiv 149 din Codul fiscal. Cheltuiala cu valoarea ramasa nerecuperata a investitiei cedata gratuit catre proprietar este nedeductibila fiscal.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x