Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Intocmirea unei facturi corecte

Am efectuat o prestare servicii,s-a intocmit factura cu TVA ,s-a si incasat factura,dar nu am specificat nimic pe factura in legatura cu tva la incasare.In rubrica de tva se specifica obligatoriu la incasare?Suntem platitori de tva la incasare.Se inregistreaza intr-un registru nou aceste facturi?
Adaugata in   TVA

2 raspunsuri


la 14 Ian. 2013
Conform noilor norme de aplicare ale Codului fiscal (art. 155 alin. (19) lit. p) ) aveti obligatia de a scrie pe factura mentiunea TVA la incasare .
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 15 Mar. 2013
Nu se trece mentiunea “TVA la incasare” pe factura atunci cand: 1. se emite o factura intracomunitara catre un client cu un cod valid de TVA - vezi pagina 3 din ghid, articolul 6, punctul (a) 2. factura poarta un regim special de TVA, si anume in situatia in care nu se colecteaza TVA de la client, iar pe factura se trece fie “scutit cu drept de deducere” fie “scutit fara drept de deducere” - vezi pagina 3 din ghid, articolul 6, punctul (a) 3. facturati bunuri scutite de TVA - vezi pagina 3 din ghid, articolul 6, punctul (b) 4. facturati operatiuni speciale descrise ca atare in Codul fiscal (spre exemplu: servicii ale agentiilor de turism sau operatiuni cu metale pretioase) - vezi pagina 3 din ghid, articolul 6, punctul (c) 5. factura este insotita de o chitanta care acopera toata suma de pe factura - vezi pagina 3 din ghid, articolul 6, punctul (d) 6. cand facturati o entitate afiliata cu firma Dvs - vezi pagina 3 din ghid, articolul 6, punctul (e)
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x