Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

inregistrare factura de bunuri UE cu TVA

Buna ziua,

am achizitionat niste piese auto de la o societate din Spania, factura a fost intocmita cu TVA . Doresc sa optez pentru recuperarea tva-ului. Daca inregistrez factura cu taxare inversa, la intreaga valoare a bunurilor, cu tva inclus, ca si o achizitie intracomunitara de bunuri obisnuita, o declar in decontul de tva d300 si in decontul special de tva d390 , este in regula? Mentionez ca noi ne-am dus pe teritoriul lor si am achizitionat bunurile cu care ne-am intors, deci noi am efectuat transportul cu mijloacele proprii, mai este aceasta considerata o AIC? citeam undeva ca in acest caz nu se considera AIC , daca marfurile nu ti-au fost livrate sau transportate de catre furnizor.......va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat!

2 raspunsuri


la 07 Mar. 2016
Pentru achizitiile intracomuntare se aplica taxare inversa doar in cazul in care aveti documentele de transport care sa ateste transferul, altfel valoarea tva se introduce in cost, iar daca se opteaza pentru recuperarea tva se depune o cerere formular.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 11 Mar. 2016
este in regula daca detinem doar bonuri de combustibil si de taxare pt. drumuri, sunt suficiente ca dovada transportului?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x