Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

In Ungaria se comercializeaza produsele din otel fara TVA. Cum este posibil?

Sunt directorul executiv al Asociatiei Romane a Distribuitorilor de Metal - ARDIMET. Asociatia noastra este membra in federatia europeana a asociattilor nationale de distribuitori de otel - EUROMETAL. La una din reuniuni presedintele asociatiei din Ungaria a relatat ca ei au obtinut eliminarea TVA din facturile care insotesc tranzactiile cu aceste produse, pe teritoriul Ungariei. Cum este posibil? Explicatiile lor, in engleza nu au reusit sa ne lamureasca, iar in limba meghiara nici atat. Stiu ca la noi, in Romania, exista comercianti pe piata care ofera produse siderurgice la preturi sub cele normale, uyitate de marea masa, mergand cu pana la 24% in jos? De unde poate proveni o asemenea marfa? Nu cumva aici se ascunde ceva teribil de ilegal?

1 raspuns


la 07 Feb. 2015
Legislatia privind comertul este unitara pe teritoriul national, cu exceptiile prevazute de lege, aceasta fiind armonizata cu legislatia euroapeana. Colectarea TVA pentru orice produs comercializat pe teritoriul roman este in cota de 24%, fara a beneficia de reduceri sau exceptii pentru produsele din otel. Oferta de produse mai ieftine decat cele fabricate pe plan intern, se poate explica prin calitatea inferioara, sau prin diferenta de taxa, o metoda putand fi ca achizitie intracomunitara cu regim de taxare inversa si livrarea la negru pe teritoriul national. Cum rolul asociatiei este de a proteja producatorii si produsele romana, puteti impune proceduri de raportare si verificare a calitatii produselor din otel cu sprijinul ministerului economiei.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x