Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

import intracomunitar de marfa second hand

Pentru o firma nou infiintata in Romania , neplatitoare de TVA. care, dupa ce sa inscris in ROI pentru a face achizitii intracomunitare de haine second hand, as dori sa stiu daca platesc TVA in Romania la aceste achizitii si daca mai e valabil plafonul de 10.000 de euro ( la import).
Adaugata in   TVA

1 raspuns


la 22 Ian. 2013
Buna seara, Parerea mea este ca, nefiind platitor de TVA, aveti limita la cumparare de 10.000 euro/an. In cazul depasirii acestei cifre sunteti obligat sa va inregistrati ca platitor de TVA si in ROI. Hainele Second-hand au regim special, se colecteaza TVA doar pe marja si sunt registre speciale de tinut. In aceste conditii plata TVA-ului se va face in tara de origine a hainelor, fara sa va puteti deduce TVA-ul in Romania. Aveti insa posibilitatea sa obtineti un cod valabil de TVA in conditiile art.153(1) din Codul Fiscal pe care sa-l puteti folosi doar pentru achizitii intracomunitare si pentru care puteti cere anularea lui oricand dupa expirarea anului urmator solicitarii.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x