Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Firma neplatitoare de TVA, achizitie/vanzare lemn

Buna ziua,
O firma SRL-D, nou infiintata care este neplatitoare de TVA, doreste sa faca licitatie, achizitie si vanzare lemn, precum si transportul acestuia. Se stie ca achizitia de lemn functioneaza in regim de "taxare inversa". Cum trebuie sa procedam in acest caz, firma fiind neplatitoare de TVA? Totodata firma vinde lemn persoanelor fizice. Cum factureaza, cu TVA? Este necesara casa de marcat portabila pentru clienti persoane fizice sau poate folosi un chitantier? Se emite factura si bon fiscal sau este suficient bonul fiscal stiind ca pentru persoanele fizice nu este necesara factura?
Care este monografia contabila pentru achizitia vanzarea catre client persoane fizice?
Ce documente trebuie sa intocmeasca firma (catre Ocolul Silvic, avize cu regim special, borderouri, etc.)?
Multumim,
Adaugata in   TVA Monografie contabila

1 raspuns


la 04 Iul. 2017
Achizitia si vanzarea de cherestea si lemn au regim special de taxare inversa, fapt pentru care este recomandabila inregistrarea in scopuri de tva. In cazul vanzarii catre persoanele juridice se poate aplica taxarea inversa daca ambele parti sunt inregistrate in scopuri de tva, iar pentru vanzarea catre persoane fizice se aplica tva daca sunteti inregistrat ca platitor de tva. Pe durata transportului trebuie sa aveti aviz cu regim special si factura daca este cazul, incasarea numerar putand fi facuta cu bon fiscal. Inregistrarea contabila este ca marfa, la care se aplica adaos, iar vanzarea se inregistreaza pe venituri din vanzarea marfurilor.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x