Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

facturarea tichete cadou

Buna ziua,

Un complex cu mai multe magazine emite tichete vouchere pentru angajatii magazinelor din cadrul complexului. Angajatii pot utiliza aceste vouchere doar in cadrul magazinelor din cadrul complexului. Marfa achitata cu vouchere este purtatoare de TVA (ex: la o achizitie de marfa care costa 50 lei si achitata cu voucher, 42,01 lei este baza iar 7,98 lei este TVA).
La sfirsitul lunii, magazinele care incaseza vouchere factureaza contravaloarea voucherelor catre societatea mama.
Va rog sa-mi spuneti daca aceasta factura se va face cu sau fara TVA? Este corect ca la un voucher in valoare de 50 lei sa aplic 19% TVA atunci cind il facturez catre societatea mama?

Multumesc anticipat.
Adaugata in   TVA

2 raspunsuri


la 20 Iul. 2018
Tratamentul tichetului este similar unui produs livrat in avans fara factura, firma emitenta facand reglajul la sfarsit de luna cu creditul acordat anticipat. Inregistrarea tichetului se face cu tva, nefiind in categoria tichetelor de masa sau vouchere de vacanta reglementate legal, ci doar un instrument intern intermediar care face publicitate firmei si stimuleaza consumul in interiorul complexului.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 24 Iul. 2018
Voucherul cadou nu este tichet cadou de masa, pentr u a fi incadrat la 5328.Este un produs ca avans ce nu presupune emiterea unei facturi.Este in principiu un produs ce face reclama la firma..La sfarsit de luna veti regulariza prin acordare anticipata a creditului dvs.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x