Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Facturare servicii de catre neplatitor de tva

Buna ziua,

Cum ar trebui emisa o factura de catre o firma neplatitoare de TVA din Romania care presteaza servicii de design interior (idei de amenajare , randari 3D in scop de publicitate) catre o firma din Tenerife , care nu are un cod valid de TVA in Vies? Serviciile sunt efectuate pe cale electronica .

Ce obligatii declarative sunt pentru firma din Romania ?

Multumesc anticipat !!!

3 raspunsuri


la 22 Nov. 2021
Pentru aceste servicii, firmele trebuie sa se inregistreze in scop de tva. Declararea se face cu formularul 390. In caz ca beneficiarul nu vrea sa se inregistreze, va trebui sa colectati tva.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 23 Nov. 2021
Nu trebuie sa va inregistrati in scopuri de tva, cum s-a precizat in raspunsul precedent. Serviciile sunt impozabile in Romania, dar ptr ca prestratorul nu e inregistrat in scopuri de tva conf art 316 Cod fiscal, nu se datoreaza tva in Romania (factura se emite fara TVA). Dupa depasirea plafonului ,se aplica art. 278, (5) h) din Codul fiscal, astfel incat serviciile nu mai sunt impozabile in Romania intrucat nu sunt indeplinite cumulativ conditiile de la art. 268 (1) din Codul fiscal ? locul prestarii nu este in Romania. In acest caz factura se emite cu mentiunea neimpozabil in Romania conform art. 278 alin. (5) lit.h) din Codul fiscal. Insa, dupa depasirea plafonului, pentru serviciile prestate catre persoane neimpozabile din UE societatea este obligata la plata TVA in statul in care acestea sunt impozabile - unde beneficiarul este stabilit, isi are domiciliul.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 17 Mar. 2022
Multumesc !!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x