Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

FACTURARE

Va multumesc pt promtitudinea raspunsurilorDv.
Doresc sa va intreb iar,firma de transport din Romania efectueaza transport de marfa pt o firma din Ungaria
1.
marfa se transporta pe ruta Romania -Ungaria,va intreb cum trebuie emisa factura de transport ,cu TVA COLECTAT si se declara in D300 si D390?
2.
aceeasi firma efectueaza transport de marfa din Ungaria in Romania pt o firma din Romania,la emiterea facturii colectez TVA si declar aceasta prestare in d300 si d390?
Multumesc ,pt raspuns-anticipat.
Adaugata in   TVA

1 raspuns


la 04 Nov. 2011
1. facturati fara TVA, raportati in 300 si 390 Firma de transport este stabilita in Romania si presteaza servicii de transport intracomunitar de bunuri, catre persoana impozabila din Ungaria. Serviciile de transport sunt considerate servicii intracomunitare si nu au locul prestarii in Romania. Locul prestarii este considerat a fi in Ungaria unde este stabilit beneficiarul. Pentru a emite factura fara TVA conform art. 133 din Codul fiscal , clientul trebuie sa va comunice un cod valabil de TVA in Ungaria. 2. facturati cu TVA, raportati in 300. Firma de transport este stabilita in Romania si presteaza servicii de transport intracomunitar de bunuri, catre persoana impozabila din Romania. Aceste servicii sunt supuse regulii B2B prevazuta la art. 133 alin. 2 din Codul fiscal. Astfel, locul prestarii este in Romania .
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x