Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Factura servicii emisa catre clinent din Austria


O firma din Romania platitoare de tva, inscrisa in ROI, emite unei firme din Austria o factura de servicii juridice, serviciile au fost desfasurate pe teritoriul Romaniei. Firma din Austria este platitoare de tva, inscrisa in ROI.

Unde se declara acest serviciu in decontul de tva?, se intocmeste declaratia 390?. Va multumesc!.
Adaugata in   TVA

2 raspunsuri


la 17 Apr. 2012
Daca, in conformitate cu prevederile art.133 din Codul fiscal, locul prestarii este considerat a fi in RO, operatiunea nu are caracter "intracomunitar" iar factura emisa nu se declara in declaratia cod 390. TVA se datoreaza statului roman, motiv pentru care ve-ti factura cu TVA aplicabil in RO - 24%-.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 02 Mai. 2012
Buna ziua!. Va multumesc pentru raspuns. Daca serviciul ar fi fost desfasurat pe teritoriul Austriei, la ce rubrica se trece serviciul respectiv in decontul de tva?. Art.133, alin 2- Locul de prestare a serviciilor catre o persoana impozabila care actioneaza ca atare este locul unde respectiva persoana care primeste serviciile isi are stabilit sediul activitatii sale economice. Mentionez ca beneficiar al serviciilor a fost clientul din Austria, serviciul desfasurandu-se in Romania. Am rugamintea sa argumentati, daca in cazul de fata se aplica prevederile art 133, alin 2. din Codul Fiscal, sau in care caz se aplica prevederile acestui articol. Va multumesc!.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x