Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

factura livrare

Cum este corect sa scriu pe factura de livrare produse finite intracomunitar in ce priveste tva-ul ? Scutit cu drept de deducere conf.Art.143 alin.2 lit.a : sau pur si simplu taxare inversa ?
Multumesc.
Adaugata in   TVA

1 raspuns


la 30 Oct. 2012
Societatea dvs. realizeaza o livrarea intracomunitara de bunuri pentru care sunt aplicabile prevederile art. 143 alin. 2 lit. a) daca sunt indeplinite, cumulativ, urmatoarele doua conditii: - cumparatorul persoana impozabila din UE comunica vanzatorului un cod de inregistrare in scopuri de T.V.A. eliberat de o autoritate fiscala dintr-un stat membru si isi asuma astfel responsabilitatea achitarii TVA aferente livrarii efectuate de firma din Romania. In acest caz, furnizorul bunurilor din Romania este obligat sa verifice valabilitatea codului comunicat de catre firma din UE. In situatia in care codul este invalid, livrarea efectuata de catre firma din Romania nu se mai incadreaza la operatiuni scutite cu drept de deducere, ci la operatiuni taxabile pentru care se colecteaza TVA. - furnizorul din Romania face dovada faptului ca bunurile au parasit teritoriul Romaniei si au fost transportate pe teritoriul unui stat membru. Daca indepliniti conditiile, puteti sa scrieti "taxare inversa" . Aceasta precizare este mentionata si pe facturile emise de furnizorii din UE, catre noi, cumparatorii din RO.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x