Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

despre tva-ul la facturile neincasate

buna ziua,
stiu ca era in proiect o lege/ordonanta care permitea sa nu colectezi tva-ul de la facturile neincasate, ceea ce m-a bucurat mult. Ulterior am aflat ca abia din ianuarie 2013 aceasta ordonanta/lege va avea aplicabilitate. In acest caz, va rog mult sa ma ajutati si sa-mi spuneti in ce cont, in afara de 4111 pot inregistra o factura neincasata dar de valoare foarte mare, peste 10.000 lei.
Va multumesc mult de tot, ajutati un incepator!
Adaugata in   TVA

2 raspunsuri


la 05 Oct. 2012
Prin OG nr. 15/2012 s-a introdus sistemul TVA la incasare, respectiv exigibilitatea taxei la data incasarii contravalorii integrale sau partiale a livrarii de bunuri ori a prestarii de servicii, incepand cu 1 ianuarie 2013. Incepand cu 1 ianuarie factura se inregistreaza: 4111=% clasa 7 4428 la incasare sau dupa 90 zile 4428=4427 exigibilitatea taxei aferente contravalorii neincasate intervine in cea de-a 90-a zi calendaristica .
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 08 Oct. 2012
Buna seara, Doamna Munteanu va multumesc foarte mult pentru raspuns. Am reusit sa ma documentez cat de cat citind OG 15/2012, dar se pare ca aceasta va avea implicatii mult mai serioase decat mi-am imaginat eu la prima vedere. Ati fost o draguta ca mi-ati raspuns si va multumesc din nou! O seara buna va doresc!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x