Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Depasier plafon TVA.Inregistrare si anulare cod in scop TVA

Firma a depasit plafonul de TVA si a depus la Organul fiscal competent documentele necesare procedurii de inregistrare in scopuri de TVA si a primit o Decizie prin care codul de TVA a fost anulat.

Deci firma a fost inregistrata in scopuri de TVA si in acelasi timp a fost anulat in baza art. 153 alin. (9) lit. (h) din Codul fiscal nu justifica intentia si capacitatea de a desfasura activitati economice care implica operatiuni din sfera TVA. Acum trebuie sa colecteze TVA fara drept de deducere si sa depuna lunar declaratia 311.? Trebuie achitat TVA-ul colectat ?

Respingerea inregistrarii in scop de TVA (mai ales la depasirea plafonului) lezeaza grav interesele firmei si face imposibila continuarea normala a activitatii ei economice.

Cum trebuie procedat in aceasta situatie?
Adaugata in   TVA

1 raspuns


la 26 Ian. 2016
Pentru faptul ca ati inregistrat o cifra de afaceri care va obliga sa va inregistrati in scopuri de tva, iar organele administrative v-au respins inregistrarea, pe perioada dintre inregistrare si adresa veti depune formularul 311 si veti aplica colectarea fara drept de deducere. Din punct de vedere juridic puteti contesta decizia daca aveti argumente fundamentate cu documente vare sa combata masurile respective.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x