Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Deductibilitatea cheltuielilor cu combustibil, reparatii, piese auto

Buna ziua!

O societate platitoare de TVA si impozit pe profit are in proprietate 4 masini din care 1 masina este folosita de administratorul firmei si in scop personal, drept pentru care cheltuiala cu combustibilul si tva-ul sunt deductibile 50%.

Intrebari:
1. Cheltuiala cu combustibilul si TVA-ul pentru celelalte 3 masini au deductibilitate limitata 50% sau NU?
2. Cheltuielile cu reparatiile, piese de schimb, asigurari CASCO pentru celelalte 3 masini au deductibilitate limitata 50% sau NU?

Va rog sa aveti amabilitatea de a-mi raspunde concret in cazul meu, la fiecare intrebare.

Va multumesc!

5 raspunsuri


la 21 Oct. 2014
In cazul utilizarii autovehiculelor societatii, cheltuiala cu combustibilul si intretinerea sunt deductibile integral daca utilizarea acestora este in interesul economic al societatii cu documente justificative sau deductibile 50% in cazul utilizarii acestora si in folosul personal sau nedeductibile daca acestea nu sunt utilizate in interesul societatii, conform prevederilor Codului fiscal. Pentru a putea da un raspuns clar la cele doua intrebari punctual este dificil deoarece nu cunosc tipul (autoturism, autoutilitara etc), cine le utilizeaza, in ce scop, care sunt documentele justificative intocmite. In principiu, daca autovehiculele sunt proprietatea societatii, cheltuielile de intretinere fiind pe societate pot fi considerate deductibile integral daca se justifica utilizarea acestora in interesul societatii.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 21 Oct. 2014
Va multumesc pentru promptitudinea cu care mi-ati raspuns. Referitor la claritatea raspunsului precizez: - autovehiculele au pana la 3500 kg fiecare; - 1 masina este utilizata de administratorul firmei pentru deplasari la banca, institutiile statului, furnizori dar si in scop personal. NU intocmeste ordin de deplasare si/sau foi de parcurs; - celelalte 3 masini sunt utilizate de angajatii firmei pentru aprovizionare firma. Nu intocmesc ordin de deplasare si/sau foi de parcurs. Va rog sa-mi spuneti: 1. Daca firma are mai multe masini se pot deduce cheltuielile, tva-ul doar pentru 1 sau pentru toate 4? 2. In cazurile prezentate mai sus ce procent pot fi deductibile cheltuielile si tva-ul? 3. Asigurarile tip RCA, CASCO, reviziile ITP sunt nedeductibile sau deductibile integral, partial pentru masinile firmei? Imi cer scuze daca insist asupra acestor aspecte dar doresc sa respect cerintele legale. Va multumesc!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 21 Oct. 2014
Pentru autoturismul utilizat de administrator deductibilitatea este limitata, iar la celelalte autoturisme trebuie sa aveti foaie de parcurs pentru 100%. Cheltuielile de intretinere sunt de 50% pentru administrator si 100% pentru celelalte trei si TVA asemenea. Asigurarile, reviziile etc sunt deductibile in totalitate legal pentru toate autovehiculele. De asemenea, si pentru cel utilizat de administrator se poate deduce in totalitate daca aveti foi de parcurs ca documente justificative.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 21 Oct. 2014
Cheltuielile de intretinere pentru celelalte masini folosite de angajati sun deductibile 100% chiar daca nu au ordine de deplasare/foi de parcurs? Am inteles bine? Multumesc!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 21 Oct. 2014
Fiind mijloace fixe in proprietatea societatii, aceasta trebuie sa le utilizeze in interes economic. Nu cred ca angajatii nu pot completa niste foi de parcurs pentru ca societatea sa poata deduce integral cheltuielile cu combustibilul si cu intretinerea. Fara documente justificative privind utilizarea deductibilitatea este limitata
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x