Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Deducere TVA dotari cantina

Buna ziua
Se deduce TVA la o factura prin care se achizitioneaza obiecte pentru dotare cantina proprie. Aceste dotari vor fi inregistrare pe cheltuieli social(2%)

Se poate deduce TVA sau toata factura se trece pe cheltuieli sociale?


Va multumesc
Adaugata in   TVA

2 raspunsuri


la 19 Dec. 2013
In opinia mea aceste dotari se vor inregistra cu ajutorul contului 303 sau incadrate ca mijloace fixe (clasa2) urmand a fi amortizate. In acest caz urmeaza sa deduceti si TVA-ul. In cadrul cheltuielilor sociale (limitate la 2%) pot fi deduse si cheltuielile reprezentand: tichete de cresa acordate de angajator in conformitate cu legislatia in vigoare, cadouri in bani sau in natura oferite copiilor minori si salariatilor, cadouri in bani sau in natura acordate salariatelor, incluzand aici si masa acordata salariatilor..
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 20 Dec. 2013
Buna dimineata Se inregistreaza pe contul 303 , dar atunci cand le dam in consum le trecem pe cheltuieli sociale conform Art 21 (3)c) cheltuielile sociale, în limita unei cote de până la 2%, aplicată asupra valorii cheltuielilor cu salariile personalului, potrivit Legii nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificările şi completările ulterioare. Intră sub incidenţa acestei limite, cu prioritate, ajutoarele pentru naştere, ajutoarele pentru înmormântare, ajutoarele pentru boli grave sau incurabile şi protezele, precum şi cheltuielile pentru funcţionarea corespunzătoare a unor activităţi ori unităţi aflate în administrarea contribuabililor: grădiniţe, creşe, servicii de sănătate acordate în cazul bolilor profesionale şi al accidentelor de muncă până la internarea într-o unitate sanitară, muzee, biblioteci, cantine, baze sportive, cluburi, cămine de nefamilişti, pentru şcolile pe care le au sub patronaj, precum şi alte cheltuieli efectuate în baza contractului colectiv de muncă. Si in acest caz deducem cheltuiala sau totul este pe cheltuieli sociale(mentionez ca salariatii beneficiaza de tichete de masa , iar masa la cantina este contra cost si cantina este data in administrare altei societati)?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x