Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Deducere TVA

O societate are contracte de inchiriere si comodat pentru 2 auto.
Din bonurile sau facturile de combustibil sau alte cheltuieli aferente acestor contracte se poate deduce TVA pe societate sau valorile aferente se trec pe cheltuiala, inclusiv TVA?
Documentele justificative ale acestor cheltuieli se emit pe societate sau pe numele proprietarului bunului respectiv?
Adaugata in   TVA

3 raspunsuri


la 16 Apr. 2013
Avand in vedere prevederile HG 84/2013 pentru modificarea normelor metodologice de aplicare ale Codului fiscal, pentru achizitiile de bunuri si servicii pe bazaã de bonuri fiscale emise in conformitate cu prevederile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 28/1999 privind obligatia agentilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicata, cu modificarilesi completarile ulterioare, deducerea taxei poate fi justificata cu bonurile fiscale care indeplinesc conditiile unei facturi simplificate in conformitate cu prevederile art. 155 alin. (11), (12) si (20) din Codul fiscal daca furnizorul/prestatorul a mentionat pe bonul fiscal cu ajutorul aparatului de marcat electronic fiscal codul de inregistrare in scopuri de TVA al beneficiarului. Se vor completa cu codul fiscal al societatii dvs.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 17 Apr. 2013
D-na Munteanu ati raspuns total anapoda,vorba cuiva,dati doar copy-paste din legi care n-au nici o legatura cu intrebarea.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 17 Apr. 2013
Stimata dna Arapu, uneori citatele din lege ajuta la solutionarea intrebarilor adresate. Asta bineinteles, "vorba cuiva" daca stii sa le citesti si sa le interpretezi.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x