Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Deducere TVA

Buna ziua.
Trebuie sa va spun mai intai ca sunt cetatean roman dar lucrez in Franta .
Am Gasit o firma un srl in Bucuresti de la care doresc sa cumpar cateva produse pe care sa mi le trimita cu o masina de transport in Franta pe numele meu personal.Produsele respective sunt cu tva 24% inregistrat in facturile cu care s-a facut intrarile in contabilitatea firmei .
Sunt interesat daca firma poate sa-si deduca tva-ul pe care l-a platit odata cu achizitionarea produselor respective intrucat acesta parasesc tara.
Adaugata in   TVA

3 raspunsuri


la 12 Apr. 2012
facturile se emit cu tva. Sc din Romania va deduce TVA pentru livrarile catre dvs.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 14 Apr. 2012
Sarut mana si multumesc mult pentru promptitudine dar si pentru raspuns. Eu platesc firmei respective in lei, banuiesc ca factura nu trebuie sa-mi fie facuta neaparat in valuta.Asta ar implica sa creeze un registru de casa in valuta probabil si de asta prefer in lei.Factura pe care dumnealor o emit catre mine inteleg ca se face cu TVA iar eu nu trebuie sa-l platesc ca si-l vor deduce in contabilitate.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 17 Apr. 2012
Din contra, ve-ti achita integral factura inclusiv TVA. Furnizorul are dreptul la deducerea TVA inscrisa in factura emisa de furnizorul acestuia si va colecta TVA facturata D-vs. Daca sunteti rezident al statului francez dovedita cu certificat de rezidenta fiscala puteti solicita restituirea TVA achitata catre furnizorul din RO.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x