Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Decont TVA

Buna ziua,
Am o problema la TVA la incasare.
In luna februarie am primit o factura pe care am achitat-o in februarie.
In luna martie am primit o alta factura in rosu cu aceasi valoare din luna februarie. Am mai primit si alte facturi in luna martie, dar suma de achitat este mai mica decat cea stornata.
Ce fac cu TVA care este in rosu si dupa toate cele in decontul de TVA la randul 27 imi da o suma de 1500, iar datorita faptului ca aceste facturi se deduc 50% - este un leasing (cu rata dobanda so diferita de curs) ca atare la randul 28 am suma de 1588. Este posibil ca randul 28 sa fie mai mare decat randul 27? Va multumesc.
Adaugata in   TVA

3 raspunsuri


la 05 Apr. 2013
Buna ziua, Daca autoturismul achizitionat in leasing este folosit exclusiv in interesul societatii, atunci contravaloarea contractului este deductibila integral.
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 07 Apr. 2013
Autoturismul este deductibil 50%, dar datorita faptului ca suma este in rosu, ajunge sa fie la randul 28 mai mare decat randul 27 de la decontul de TVA. Ca atare este corect ca randul 28 sa fie mai mare decat randul 27?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 11 Apr. 2013
Buna ziua, Conform instructiunilor de completare a declaratiei 300 "Rândul 27.1 - se înscriu informaţiile preluate din jurnalul de cumpărări*), pentru operaţiuni a căror exigibilitate intervine în perioada de raportare, privind baza de impozitare şi taxa pe valoarea adăugată deductibilă aferentă tuturor achiziţiilor de bunuri/prestărilor de servicii taxabile din interiorul ţării pentru care au fost primite facturi de la persoane înregistrate în scopuri de TVA în România. Cuantumul sumelor înscrise la rândul 27.1 poate fi mai mic sau egal cu cel înscris la rândul 27. Rândul 28 - se înscrie taxa pe valoarea adăugată efectiv dedusă pentru achiziţiile prevăzute la rândurile 18 - 25: - conform art. 145 şi 145^1 din Codul fiscal, în cazul persoanelor care efectuează numai operaţiuni cu drept de deducere. Nu se preia în acest rând taxa pentru care nu se permite exercitarea dreptului de deducere conform art. 145^1 din Codul fiscal; - conform art. 145^1 şi 147 din Codul fiscal, în cazul persoanelor impozabile cu regim mixt, respectiv taxa preluată din coloanele jurnalului pentru cumpărări*), în funcţie de destinaţia achiziţiilor, astfel: - taxa aferentă achiziţiilor destinate realizării de operaţiuni cu drept de deducere, cu excepţia achiziţiilor pentru care nu se permite exercitarea dreptului de deducere conform art.145^1 din Codul fiscal; - taxa dedusă conform pro rata pentru achiziţiile destinate realizării atât de operaţiuni cu drept de deducere, cât şi de operaţiuni fără drept de deducere, cu excepţia achiziţiilor pentru care nu se permite exercitarea dreptului de deducere conform art. 145^1 din Codul fiscal; - taxa aferentă achiziţiilor destinate realizării operaţiunilor care nu dau drept de deducere nu se preia în acest rând. Totalul rândului 28 poate fi mai mic sau egal cu totalul de la rândurile 18 - 25, cu excepţia celor de la rândurile 18.1 şi 20.1."
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x