Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Decont TVA

Ajustarea taxei deductibile în cazul achizitiilor de servicii si bunuri, altele decat bunurile de capital, conform art .148, la ce rand din decont se inregistreaza?
Adaugata in   TVA Decont 300

1 raspuns


la 25 Feb. 2013
Precizez ca este vorba de o depasire a normei pierderii tehnologice. TVA aferent achizitiei este dedus in decontul actual, nu intr-un decont anterior, ori randul 30 din decont 300 puncteaza ca se corecteaza sume din deconturile anterioare: ''se evidentiaza sumele rezultate din corectarea informatiilor de la randurile 22, 23, 24 si 25 din deconturile anterioare, ajustarile prevazute la art. 138 din Codul fiscal, a caror exigibilitate este ulterioara datei de 1 iulie 2010, dar care au fost generate de operatiuni pentru care cota de taxa pe valoarea adaugata aplicata a fost de 19%, potrivit dispozitiilor art. 1342 alin. (9)-(11), dupa caz, din Codul fiscal, precum si orice alte sume rezultate din regularizarile prevazute de legislatia in vigoare datorate unor evenimente, cu exceptia celor prevazute la art. 138 din Codul fiscal, care determina modificarea datelor declarate initial"
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x