Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Decont TVA 300

Firma este in sistem TVA la incasare si are un autoturism care nu este folosit exclusiv pentru activitatea economica, deci se limiteaza deductibilitatea TVA la combustibil la 50 %.
Concret: avem un bon de combustibil de 124 lei baza 100 TVA 24 lei, din care doar 12 lei este TVA deductibil.
In decontul de TVA la rd 22 pentru baza se declara 100 lei si TVA 24 lei iar la rd.28 se declara 12 lei (TVA efectiv dedus) sau se declara la rd.22.baza 50 lei si TVA 12 lei .
Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Adaugata in   TVA

1 raspuns


la 02 Apr. 2013
Buna ziua, Conform instructiunilor de completare a declaratiei 300 la Randul 22 - se inscriu informatiile din jurnalul de cumparari*), privind baza de impozitare si taxa pe valoarea adaugata deductibila aferenta achizitiilor din tara de bunuri si servicii taxabile cu cota de 9%, precum si taxa aferenta importurilor care nu se incadreaza in prevederile art. 157 alin. (4) si (5) din Codul fiscal, pentru care exigibilitatea intervine in perioada de raportare. Randul 28 - se evidentiaza sumele rezultate din corectarea informatiilor, precum si orice alte sume rezultate din regularizari prevazute de legislatia in vigoare datorate unor evenimente care determina modificarea datelor declarate initial, precum: reducerile de pret acordate de furnizori/prestatori, modificarea pretului, nedeclararea operatiunii in perioada in care intervine exigibilitatea, pentru informatiile de la rd. 21, 22, 23 din deconturile anterioare de taxa depuse la organele fiscale. Dupa parerea mea se completeaza randul 22 cu valoare deductibila a TVA.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x