Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Cumparare imobil cu 5% tva, avans dat in 2018

Buna ziua,

Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie. Am dat avans in 2018 pentru un imobil cu 19% tva. Ar fi trebuit sa achizitionam casa, iar dezvoltatorul sustine ca trebuie sa apara normele de aplicare ale legii 30/2019 privind TVA 5%. Vor aparea aceste norme? In cat timp? Din ce am citit, se poate rezolva cu o factura de stornare a avansului. Dezvoltatorul sustine ca s-a consultat cu juristi si avocati, care nu isi asuma nicio interpretare a legii pana nu apar normele de aplicare.
Va multumesc.

1 raspuns


la 19 Feb. 2019
Conform noii legi, taxa redusa se aplica pentru livrarea de locuinte care au o suprafata utila de maximum 120 mp, exclusiv anexele, cu o valoare, inclusiv a terenului care nu depaseste 450000 lei, fara tva, achizitionate de persoane fizice. Cota redusa se aplica numai in cazul locuintelor care in momentul vanzarii pot fi locuite ca atare. In concluzie, dezvoltatorul a luat avans cand imobilul nu putea fi locuit, inainte ca legea sa produca efecte, iar avansul nu poate fi stornat decat la emiterea facturii finale.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x