Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Conditii importuri pentru neplatitori de TVA

Buna ziua! Lucrez la o firma platitoare de TVA. Suntem inscrisi in Registrul Intracomunitar, avem si Cod EORI. Facem si importuri si achizitii intracomunitare, dar avem cifra de afaceri sub 35.000 euro. Intrebarea mea: daca vrem sa trecem la neplatitori TVA, avem voie sa facem importuri si achizitii intracomunitare in continuare si in ce conditii?
Adaugata in   TVA

2 raspunsuri


la 03 Iul. 2012
Contribuabilii persoane impozabile si persoane juridice neimpozabile, care desfasoara operatiuni intracomunitare, trebuie sa solicite organelor fiscale competente inscrierea in Registrul Operatorilor Intracomunitari, inainte de efectuarea respectivelor operatiuni. Societatile care nu a realizat o cifra de afaceri de peste 65.000 euro (neplatitoare de TVA) sunt obligate sa se inregistreze in scopuri de TVA doar pentru efectuarea unei achizitii intracomunitare sau pentru servicii. Inregistrarea trebuie efectuata inainte de efectuarea acestor operatiuni in baza formularului 091.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 04 Iul. 2012
Multumesc pt.raspuns, dar am ceva nelamuriri. La Finante mi-au spus ca trebuie sa ma inregistrez doar daca ating plafonul de 10.000 euro la achizitii intracomunitare si trebuie sa depun D301. Problema e ca nu am gasit asa ceva in Codul Fiscal.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x