Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Completare Declaratie 300 la achizitii

Buna ziua,
Exista urmatoarea situatie : o societate care presteaza activitate de salubritate si cu care societatea noastra are contract, cu toate ca era platitoare de TVA ,de 2 luni intocmeste factura taind cu o linie atributul fiscal " RO" pe care il avea ,dar completand la rubrica de TVA a facturii valoarea acestei taxe ,obligandu-ne astfel sa achitam factura cu TVA inclus , dar fara ca noi sa putem deduce TVA-ul inscris in document .Acest lucru este corect ? Conform carui articol de lege ? Suntem derutati si la completarea Declaratiei 394 !
Va rugam sa ne lamuriti cat mai curand posibil ! In asteptarea raspunsului dumneavoastra va multumim anticipat !
Adaugata in   TVA

1 raspuns


la 24 Nov. 2016
Deducerea cotei de tva mentionate pe factura, doar in Roamania are loc diferit, in functie de mai multe situatii, respectiv la incasare, taxare inversa, emitere factura cu tva fara drept de deducere etc. In cazul prezentat, furnizorul este in situatia in care i s-a retras inregistrarea in scopuri de tva, dar este obligat sa colecteze, beneficiarul inregistrand ca nedeductibila valoarea tva si raportand-o ca atare.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x