Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

completare declaratia 097-pct.V-incepand cu data de....?

Daca depunem pana pe 24 ianuarie Declaratia 097 pentru a renunta la sistemul tva la incasare, aceasta inseamna ca pentru luna ianuarie vom aplica in continuare regulile coresounzatoare TVA la incasare ?
In declaratie vom notifica organul fiscal ca practic incepand cu 01.02.2014 se va renunta la sistemul TVA la incasare?
Va multumesc.
Adaugata in   TVA

2 raspunsuri


la 23 Ian. 2014
Intr-adevar, pentru iesirea din sistemul de TVA la incasare formularul 097 se depune pana in data de 25 ale fiecarei luni iar iesirea se face incepand cu data de 1 ale lunii urmatoare perioadei fiscale. Astefel daca sunteti platitorlunar de TVA, puteti depune formularul pana la 25.01.2014 , dar iesirea din sistem se va opera cu data de 01.02.2014.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 23 Ian. 2014
Daca sunteti platitor de tva lunar si ati aplicat sistemul tva la incasare atunci veti aplica si in Ianuarie acest sistem urmand sa incetati aplicarea lui din 01 Februarie Daca perioada fiscala este trimestrul atunci incetarea aplicarii sistemului va fi din 01 Aprilie. In perioada Ianuarie-Martie veti aplica in continuare sistemul tva la incasare Se specifica in D097 data la care se renunta la alicarea sistemului (01.02 perioada fiscala luna, respectiv 01.04 perioada fiscala trimestru)
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x