Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Comert electronic

Firma inregistrata in Romania, neplatitor TVA dar inregistrat pentru achizitii intracomunitare si in ROI, achizitioneaza prin internet piese de schimb din UE, pe care le revinde tot prin internet altor firme atat din tara, cat si din UE si dinafara.
Piesele sunt transportate direct de la vanzatorul din UE catre beneficiar, fara a mai trece in Romania.
La achizitie, firma din Romania va da codul de AIC.
Este considerata operatiunea de achizitie drept AIC, pentru care firma este obligata sa depuna decont special de TVA si declaratie 390?
La revanzarea pieselor ce alte obligatii de plata sau declarative mai exista?
Adaugata in   TVA Comert electronic

1 raspuns


la 27 Sep. 2011
Conform art. 132 1 din Codul fiscal cu completarile si modificarile ulterioare, locul achizitiei intracomunitare de bunurise considera a fi locul unde se gasesc bunurile in momentul in care se incheie expedierea sau transportul bunurilor. In cazul achizitiei intracomunitare de bunuri, prevazuta la art. 126 alin. 3 lit. a, daca cumparatorul ii comunica furnizorului un cod de inregistrare in scopuri de TVA valabil, emis de autoritatile unui stat membru, altul decat cel in care are loc achizitia intracomunitara, conform alin. 1, locul respectivei achizitii intracomunitare se considera in statul membru care a emis codul de inregistrare in scopuri de TVA. Daca o achizitie intracomunitara a fost supusa la plata taxei in alt stat membru, conform alin. 1, si in Romania, conform alin. 2, baza de impozitare se reduce in mod corespunzator in Romania. Prevederile alin. 2 nu se aplica daca cumparatorul face dovada ca achizitia intracomunitara a fost supusa la plata taxei pe valoarea adaugata in statul membru in care are loc achizitia intracomunitara, conform alin. 1. Prevederile alin. 2 nu se vor aplica in cazul operatiunilor triunghiulare, atunci cand cumparatorul revanzator inregistrat in scopuri de TVA in Romania in conformitate cu art. 153 face dovada ca a efectuat o achizitie intracomunitara neimpozabila pe teritoriul altui stat membru, in conditii similare celor prevazute la art. 126 alin. 8 lit. b, in vederea efectuarii unei livrari ulterioare in acel alt stat membru. Obligatiile persoanelor implicate in operatiuni triunghiulare sunt prevazute in norme.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x