Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Colectare si deducere TVA

Credeti-ma, sunt bulversata cu acest TVA.
Pentru firmele mai mari de 65.000 euro colectez TVA la emiterea facturii?
Iar la deducere cum procedez ?
Adaugata in   TVA

2 raspunsuri


la 07 Feb. 2013
Buna seara, Codul fiscal ART. 134^2 Exigibilitatea pentru livrări de bunuri şi prestări de servicii specifica urmatoarele: "(4) Dacă în cursul anului calendaristic curent cifra de afaceri a persoanelor impozabile prevăzute la alin. (3) depăşeşte plafonul de 2.250.000 lei, sistemul TVA la încasare se aplică până la sfârsitul perioadei fiscale următoare celei în care plafonul a fost depăsit."
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 07 Feb. 2013
Persoana impozabila care nu aplica sistemul TVA la incasare procedeaza astfel -la achizitii: 1) de la persoane care aplica sistemul TVA la incasare, deduce TVA la plata, cu exceptia deducerii TVA conforma regulilor normale pentru operatiunile prevazute la art.134^2 alin(6) excluse de la aplicarea sistemului TVA la incasare 2) de la persoanele din Romania care nu aplica sistemul TVA la incasare, deduce TVA conform regulilor generale art.145 alin(1), adica deduce TVA la emiterea facturii. -la vanzari: 1)colecteaza TVA conform regulilor generale pentru operatiuni taxabile,catre orice persoana, adica colecteaza TVA la emiterea facturii Asa am inteles eu ca ar functiona sistemul asta nenorocit de TVA la incasare Sper ca m-am facut inteleasa. Numai bine!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x