Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Codul EORI

Buna ziua,


Un SRL platitor de TVA a efectuat din 2009 si pana in prezent livrari intracomunitare de bunuri, achizitii intracomunitare de bunuri fara a obtine cod EORI. Avea obligativitatea obtinerii lui? Daca da si nu l-a obtinut, efectuand totusi aceste livrari si achizitii, care sunt implicatiile?
Un SRL neplatitor de TVA are obligatia obtinerii acestui cod pt import, export, LIC sau AIC?


Va multumesc.
Adaugata in   TVA

2 raspunsuri


la 30 Oct. 2012
Persoanele care sunt obligate să solicite atribuirea unui număr EORI sunt: - operatorii economici care exercită activităţi reglementate de legislaţia vamală, cum ar fi operaţiunile de import, export, tranzit, depozitare, reprezentare, precum şi operaţiuni prealabile sosirii/plecării mărfurilor care se introduc/scot de pe teritoriul Comunităţii; - persoanele, altele decât operatorii economici, care introduc/scot mărfuri în/din Uniunea Europeană. Avand in vedere prevederile art 126 alin 4 si 5 din Codul fiscal si normele metodologice de aplicare ale acestuia, in cazul in care AIC sau LIC nu ating pragul de 10000 euro, societatea nu are obligatia inregistrarii in scopuri de TVA si nici in Registrul Operatorilor Intracomunitari (ROI).
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 30 Oct. 2012
Va multumesc.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x