Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

cod TVA /VIES cod invalid de TVA ?

Buna ziua ,

Va rog sa-mi spuneti cum se poate sa nu fie valid un cod TVA la verificare VIES , atata timp cat nu suntem scosi din evidenta TVA ? este vorba de societatea noastra, suntem platitori de tva, platim TVA trimestrial .

Unde se poate verifica lista cu contribuabili scosi din evidenta TVA , am verificat pe mfinate.ro, la informatii fiscale si bilanturi, dar de acolo nu reiese daca ai fost scos din evidenta .

Va multumesc anticipat .
Adaugata in   TVA

2 raspunsuri


la 03 Apr. 2014
Începând cu data de 1 august 2010, persoanele care nu figurează în Registrul operatorilor intracomunitari nu pot avea un cod valabil de TVA pentru operaţiuni intracomunitare, chiar dacă acestea sunt înregistrate deja în scopuri de TVA conform art. 153 sau 1531 din Codul fiscal. În vederea înscrierii în ROI, contribuabilii trebuie să completeze şi să depună, la organul fiscal competent, formularul 095 ?Cerere de înregistrare în/ radiere din Registrul operatorilor intracomunitari? şi certificatele de cazier judiciar eliberate de autoritatea competentă din România ale tuturor asociaţilor, cu excepţia societăţilor pe acţiuni, şi ale administratorilor.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 21 Mar. 2016
daca in anul care a trecut nu ati efectuat nici o tranzactie inracomunitara ,desi sunteti inscrisi in ROI (REG OP INTRACOMUNITARI) , firmele sunt radiate automat din acest registru chiar daca isi pastreaza calitatea de platitor de tva . Pentru a avea din nou un cod valid trebuie sa va reinscrieti in ROI.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x