Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Client neincasat vechi de 2 ani

Buna ziua.
Am un client de 2 ani care a cumparat si platit la timp,dar ultimile doua facturi nu au fost semnate de el cand a ridicat marfa si ca atare nu le recunoaste.Stiu sigur ca el a ridicat marfa dar nu mai pot demonstra.Pot sa fac o factura de discount ( dupa 2 ani ) sau sa stornez facturile ?
In gestiune s-a operat artunci consumul,marfa nu a venit inapoi.
Ma intereseaza foarte mult TVA-ul pe care l-am platit la vremea respectiva ,daca pot acum sa-l fac TVA deductibil.
Va multumesc
Adaugata in   TVA Tva deductibil

1 raspuns


la 12 Mar. 2015
Pentru facturile emise, ati colectat TVA si ati inregistrat venituri. Faptul ca nu ati incasat facturile in acest timp va limiteaza miscarile. In cazul in care doriti o actionare in justitie, va trebui sa aveti confirmarea de sold cu facturile si sumele respective acceptate de catre client, altfel acestea pot fi neinregistrate de catre acesta. Daca ati avut relatii comerciale pe o perioada mai mare cu un contract, puteti face un act aditional cu participarea clientului prin care sa acordati discount de valoarea respectiva, scazand TVA colectat. O alta varianta este cea a termenului de prescriere cu consecintele care decurg.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x