Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Ce fac cu TVA ul dedus la un leasing in momentul cedarii, predarii unei alte societati al contractului?

Buna ziua !
In 2010 s-a achizitionat un autoturism in leasing, pentru care s-a dedus pana in prezent aproximativ 20000 ron TVA conform facturii de avans, si ratelor lunare. Acum societatea ar dori sa predea acest leasing la o persoana fizica sau o societate, cu acordul societatii de leasing. Deoarece aceasta operatiune nu va creea venituri, consider ca ar trebui sa ajustez TVA-ul dedus pana acum, dar nu sunt sigura 100%. Intrebarea mea este cat TVA ar trebui sa ajustez daca intradevar asa se face?
Adaugata in   TVA

2 raspunsuri


la 08 Feb. 2012
Intr-adevar ajustati TVA-ul pentru valoarea ramasa din contract la momentul predarii.
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 10 Feb. 2012
NORME COD FISCAL "3 Transmiterea folosin??ei bunurilor ??n cadrul unui contract de leasing este consideratÄ? prestare de servicii conform art. 129 alin. 3 lit. a din Codul fiscal. La sf??r??itul perioadei de leasing, dacÄ? locatorul/finan??atorul transferÄ? locatarului/utilizatorului dreptul de proprietate asupra bunului, la solicitarea acestuia, opera??iunea reprezintÄ? o livrare de bunuri pentru valoarea la care se face transferul. Se considerÄ? a fi sf??r??itul perioadei de leasing ??i data la care locatorul/finan??atorul transferÄ? locatarului/utilizatorului dreptul de proprietate asupra bunului ??nainte de sf??r??itul perioadei de leasing, situa??ie ??n care valoarea de transfer va cuprinde ??i suma ratelor care nu au mai ajuns la scaden??Ä?, inclusiv toate cheltuielile accesorii facturate odatÄ? cu rata de leasing. DacÄ? transferul dreptului de proprietate asupra bunului cÄ?tre locatar/utilizator se realizeazÄ? ??nainte de derularea a 12 luni consecutive de la data ??nceperii contractului de leasing, se considerÄ? cÄ? nu a mai avut loc o opera??iune de leasing, ci o livrare de bunuri la data la care bunul a fost pus la dispozi??ia locatarului/utilizatorului. DacÄ? ??n cursul derulÄ?rii unui contract de leasing financiar intervine o cesiune ??ntre utilizatori cu acceptul locatorului/finan??atorului sau o cesiune a contractului de leasing financiar prin care se schimbÄ? locatorul/finan??atorul, opera??iunea nu constituie livrare de bunuri, consider??ndu-se cÄ? persoana care preia contractul de leasing continuÄ? persoana cedentului. Opera??iunea este consideratÄ? ??n continuare prestare de servicii, persoana care preia contractul de leasing av??nd acelea??i obliga??ii ca ??i cedentul ??n ceea ce prive??te taxa." Ratele de leasing reprezinta o prestare de serviciu. Nu aveti la ce sa faceti ajustare.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x