Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Ce declaratii trebuie sa depun in caz de anulare din oficiu a inregistrarii TVA

Pentru depunerea in 2 trimestre la rand a decontului de TVA (martie 2015 si iunie 2015)cu total tva dedusa =0 si total taxa colectata =0 si doar la rd 38=550 lei(soldul sumei negative aTVA reportate pt care nu s-a solicitat rambursare,am primit o adresa de la ANAF prin care ma instiinteaza de incepand cu data de 01.08.2015 se anuleaza din oficiu inregistrarea in scopuri de TVA.

Va rog sa-mi spuneti daca acum la septembrie mai depun declaratia 300 sau trebuie sa completez un Decont de TVA numai pentru luna IULIE 2015. Daca da ce fac cu suma de 550 pe care o am in balanta in cont 4424 si cum completez acum decontul de TVA?
Mentionez ca nici in perioada iulie-sept 2015 firma nu a emis si nu a inregistrat nicio factura.

Am citit ceva pe internet ca ar trebui depusa declaratia 307 dar nu imi este clar .

Va multumesc anticipat pentru ajutor.

Adaugata in   TVA Anaf

3 raspunsuri


la 22 Oct. 2015
Pentru perioada anularii inregistrarii in scopuri de tva, aveti de depus formularul 311 daca aveti activitate in perioada respectiva, sau formularul 307 daca aveti de ajustat sau regularizat taxa conform art. 153 alin. (9) lit. a) cod fiscal, daca firma este declarata inactiva conform prevederilor din Codul de procedura fiscala, a intrat in inactivitate temporara, asociatii/administratorii persoanei impozabile sau persoana impozabila au inscrise in cazierul fiscal infractiuni si/sau fapte privind organizarea si functionarea cazierului fiscal, sau nu a depus pe parcursul unui semestru calendaristic nici un decont de tva, sau in deconturile de taxa depuse pentru 6 luni consecutive nu au fost evidentiate achizitii si nici livrari de bunuri/prestari de servicii.
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 23 Oct. 2015
Multumesc pentru raspuns . Va rog sa-mi spuneti daca am inteles corect D311 se depune doar in situatia in care am inregistrat /emis facturi in perioada mentionata-NU ESTE CAZUL D307 se depune doar in situatia in care am de facut ajustari tva(firma nu are mijloace fixe neamortizate integral sau marfa pe stoc(este o firma de consultanta tehnica) NU am inteles daca: - mai depun D300 pt luna IULIE 2015? -ce fac cu soldul contului 4424 din balanta ?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 23 Oct. 2015
Formularul 300 se depune pentru perioada ramasa, iar soldul contului 4424 va fi introdus in costuri.
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x