Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Buna ziua! Contabilitate financiara

O societate achizitioneaza la data de 10 iunie N, un laptop la pretul de 2900 lei, tva- 24% conform facturii.Conform prevederilor Maualului de politici contabile al societatii, limita valorica minima pentru recunoasterea imbolizarilor este 3000 lei.Conform Catalogului mijloacelor fixe, durata de exploatare este de 2-4 ani, dar estimeaza un grad intens de utilizare si alege 2 ani.Societatea da in folosita laptopul la data achizitiei. Aratati care este efectul operatiunii de mai sus asupra rezultatului exercitiului N, dar asupra profitului impozabil in anl N. Argumentati raspunsul.. Va rog frumos daca puteti sa ma ajutati cu o rezolvare la aceasta problema.

1 raspuns


la 05 Sep. 2016
Trebuie sa aveti in vedere incadrarea obiectului in categoria mijloacelor fixe si amortizarea accelerata in doi ani, urmand ca amortizarea cheltuielii cu achizitionarea laptopului sa se faca in 24 de rate egale, acest fapt contribuind la diminuarea esalonata a profitului pana la finalul exercitiului.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x