Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Autofactura prestari servicii UE

O firma din Romania inregsitrata in scopuri de TVA si in ROI primeste de la o firma din Austria autofacturi pentru serviciile de transport prestate in UE. Pe autofacturi (self-invoice) este mentionat "taxare inversa". Cum se declara in acest caz prestarile de servicii efectuate catre firma din UE in declaratia 300 si 390?

1 raspuns


la 24 Oct. 2014
Serviciile facturate de catre firma de transport sunt in categoria serviciilor intracomunitare care beneficiaza de regimul simplificat de taxare, cu taxarea la beneficiar. Facturile pentru serviciile efectuate in comunitate, se emit facturi fara TVA urmand ca beneficiarul sa aplice regimul de taxare inversa. Inregistrarea se face pentru taxa colectata la randul 5, iar pentru taxa dedctibila la randurile 18,19 sau 20. Baza legala pentru modul de completare al decontului de TVA, formular 300, este reglementata de OPANAF 3665/2011. Pentru formularul 390 privind livrarile sau achiziţiile intracomunitare de bunuri, baza legala este OPANAF nr.76/21.01.2010 aplicat din luna decembrie 2011.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x