Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Atingerea plafonului de 220.000 lei

Un SRL realizeaza o cifra de afaceri de 220.000 in data de 16.11.2013. Va rog sa-mi spuneti cum va proceda pentru trecerea la platitor de TVA. Ce acte trebuie sa depuna la administratia financiara si la ce data?
Multumesc de ajutor.
Adaugata in   TVA

1 raspuns


la 18 Nov. 2013
Avand in vedere prevederile OUG 24/ 2012, plafonul de scutire este de 65.000 de euro respectiv 220.000 lei. Astfel, persoanele impozabile infiintate anterior anului 2012 au obligatia solicitarii inregistrarii in scopuri de TVA, daca depasesc plafonul de 220.000 lei pana la data de 31 decembrie 2012. Conform prevederilor art.152 alin.(6) din Codul fiscal persoana impozabila care aplica regimul special de scutire si a carei cifra de afaceri, este mai mare sau egala cu plafonul de scutire trebuie sa solicite inregistrarea in scopuri de TVA, in termen de 10 zile de la data atingerii ori depasirii plafonului. Data atingerii sau depasirii plafonului se considera a fi prima zi a lunii calendaristice urmatoare celei in care plafonul a fost atins ori depasit. Regimul special de scutire se aplica pâna la data inregistrarii in scopuri de TVA. Daca persoana impozabila respectiva nu solicita sau solicita inregistrarea cu intârziere, organele fiscale competente au dreptul sa stabileasca obligatii privind taxa de plata si accesoriile aferente, de la data la care ar fi trebuit sa fie inregistrata in scopuri de taxa. Cifra de afaceri care serveste drept referinta este constituita din valoarea totala, a livrarilor si prestarilor de servicii efectuate in cursul unui an calendaristic, Pentru inregistrarea ca platitor de TVA aveti nevoie de: - declaratie de inregistrare fiscala/mentiuni (010), si - balanta de verificare lunara de la data infiintarii, pana la atingerea pragului. Termen: 10 zile de la data atingerii sau depasirii plafonului.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x