Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Ajustare TVA la vanzare autoturism

Buna ziua,
Am urmatoarea speta: S-a achizitionat in luna septembrie 2012 un autoturism nou de la un dealer din Romania. Autoturismul va fi folosit si in scopul activitatii economice si in scop personal de catre directorul firmei. Deductibilitatea TVA si a cheltuielilor de intretinere si reparatii va fi de 50%. Daca autoturismul se va vinde in anii urmatori, cum ajustez TVA-ul, avand in vedere ca am dedus doar 50% din suma integrala la achizitie. Dar daca incepand cu 2013, firma va deveni neplatitoare de TVA, avand cifra de afaceri pe 2012 sub plafonul legal de 220.000 lei, cum se va ajusta TVA in ultimul decont de TVA depus?
Va multumesc

1 raspuns


la 13 Oct. 2012
Ajustarea TVA se va face prin nota contabila 635=4427 - Ajustarile de TVA le declarati in decont 300. Consultati prevederile art. 148-149 din Codul fiscal precum si HG 44/2004 privind Normele de aplicare ale Codului fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x