Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Ajustare TVA inchiriere imobil

O persoana impozabila inregistrata in scopuri de taxa conform art.153 din Codul fiscal achizitioneza un imobil, in valoare de 250.000 lei, fara TVA, in anul 2011 in vederea desfasurarii de operatiuni cu drept de deducere si deduce integral taxa pe valoare adaugata la data achizitionarii. In anul 2013 inchirieaza in intregime imobilul in regim de scutire de taxa pe valoare adaugta. In ce consta ajustarea TVA in acest exemplu?
Adaugata in   TVA

1 raspuns


la 08 Dec. 2015
Ajustarea de tva se aplica constructiei achizitionate in cazul anumitor situatii, cand bunurile sunt utilizate in alte scopuri decat activitatile economice, cand bunurile sunt utilizate pentru operatiuni care nu dau drept deducere a tva, cand apar modificari ale elementelor pe baza carora s-a calculat initial tva deductibila, sau cand bunurile isi inceteaza existenta. Ajustarea se poate face in favoarea statului sau in favoarea persoanelor impozabile. Pentru cazul prezentat, ajustarea se aplica valorii de tva deduse initial.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x