Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

ajustare baza tva client incert

Buna ziua, am un client incert la care am constituit provizion de 1000 lei in 2015 deoarece era in insolventa . Am primit sentinta definitiva si irevocabila in 2016 de radiere de la registrul comertului .Vrea sa intocmesc factura de storno pt ajustare baza impozabila . Va rog sa mi spuneti cum se intocmeste corect aceasta factura si ce inreg contabile se fac la emiterea acestei facturi , Aceasta factura de storno se inreg. in jurnalul de vanzari si in D394 ? in D300 stiu ca se trece la regularizari . Multumesc anticipat .

2 raspunsuri


la 04 Ian. 2017
Ajustarea de tva are loc in cazul achizitiei bunurilor de capital sau in cazul stocurilor, fiind un mecanism de reglare fiscala a taxei deduse initial. Pentru clientii neincasati, care intra in procedura de faliment se constituie provizioane si rezerve pentru a atenua implicatiile fiscale pe termen scurt.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 09 Ian. 2017
Multumesc pt raspuns, in cazul meu, factura neincasata de la clientul incert reprezinta piese auto + manopera , deoarece este vorba de un service auto. Pt acest client am constituit provizion 100 % la data cand ne-am inscris la masa creditorilor , acuma am sentinta definitiva si irevocabila de radiere .Cum inchid acest client incert ?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x