Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

achizitii intracomunitare

Am o firma platitoare de tva ( e inscrisa in ROI) si fac achizitii intracomunitare de haine second hand care acum am aflat ca sunt supuse unui regim special de taxare la marja de profit. Momentan eu platesc tva la vanzare, Cum eu cumpar marfa si din romania cum ar trebui sa mi se calculeze TVA-ul? Ar trebui sa tin cumva o dubla evidenta a TVA-ului , una pentru intrarile si cheltuielile din Romania pentru care sa mi se calculele tva-ul normal si o alta evidenta pentru achizitiile intracomunitare cu regim special de taxare , tinand un registru special si sa mi se calculeze tva-ul doar la marja de profit pentru acestea?
Eu momentan platesc tva la vanzare deci platesc tva si pentru toata factura de achizitii intracomunitare si nu doar pentru marja, ceea ce inseamna ca platesc mai mult decat ar trebui. As dori sa stiu cum ar trebui sa procedez in contabilitate cu aceste TVA-uri diferite . Multumesc mult.
Adaugata in   TVA

1 raspuns


la 13 Feb. 2013
Buna seara, Parerea mea este ca, nefiind platitor de TVA , aveti limita la cumparare de 10.000 euro/an. In cazul depasirii acestei cifre sunteti obligat sa va inregistrati ca platitor de TVA. Hainele Second-hand au regim special, se colecteaza TVA doar pe marja si sunt registre speciale de tinut. In aceste conditii plata TVA-ului se va face in tara de origine a hainelor, fara sa va puteti deduce TVA-ul in Romania. Aveti insa posibilitatea sa obtineti un cod valabil de TVA in conditiile art.153(1) din Codul Fiscal pe care sa-l puteti folosi doar pentru achizitii intracomunitare si pentru care puteti cere anularea lui oricand dupa expirarea anului urmator solicitarii.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x