Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Achizitii auto intracomunitare

Buna ziua,
Sunt o firma platitoare de TVA si vrea sa achizitionez masini din strainatate. Ce declaratii trebuie sa depun si cu ce documente trebuie sa plec in strainatate pentru a achizitiona aceste masini?

1 raspuns


la 12 Mar. 2013
Contribuabilii persoane impozabile si persoane juridice neimpozabile, care desfasoara operatiuni intracomunitare, trebuie sa solicite organelor fiscale competente inscrierea in Registrul Operatorilor Intracomunitari, inainte de efectuarea respectivelor operatiuni. Operatiunile intracomunitare pentru care este obligatorie inscrierea in Registrul Operatorilor Intracomunitari sunt: - livrari intracomunitare de bunuri care au locul in Romania si care sunt scutite de taxa potrivit prevederilor art. 143 alin. 2 lit. a si d din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare CF; - livrari ulterioare de bunuri efectuate in cadrul unei operatiuni triunghiulare care se declara drept livrari intracomunitare cu cod T in Romania; - prestari de servicii intracomunitare efectuate de persoane impozabile stabilite in Romania in beneficiul unor persoane impozabile stabilite in Comunitate, altele decat cele scutite de taxa pe valoarea adaugata TVA in statul membru in care acestea sunt impozabile; - achizitii intracomunitare de bunuri taxabile care au locul in Romania; - achizitii intracomunitare de servicii, efectuate de persoane impozabile stabilite in Comunitate in beneficiul unor persoane impozabile stabilite in Romania. Pentru inscrierea in Registrul Operatorilor Intracomunitari, trebuie sa completati si sa depuneti la ANAF: - formularul 095 Cerere de inregistrare in/radiere din Registrul operatorilor intracomunitari - cazier judiciar pentru asociatil si ale administratori. Prezentand un cod valabil de TVA, partenerul extern urmeaza sa va emita factura fara TVA.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x