Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Achizitie intracomunitara din Danemarka in coroane daneze

Buna ziua !
Am si eu o nedumerire in legatura cu o achizitie intracomunitara din Danemarca UE pentru care am primit factura in coroane daneze cu TVA - combustibil, motorina. Mentionez ca aceasta motorina achizitionata o folosesc pentru 2 tiruri inchiriate la o firma tot din Danemarca petru care fac factura de chirie in euro fara tva si o inregistrez si in declaratia 390.
Cum inregistrez factura de motorina, deduc tva-ul, trebuie s-o trec si in decontul special de TVA 301? Cum o trec in decontul de tva?
Va multumesc anticipat pentru lamuriri .
Adaugata in   TVA

1 raspuns


la 21 Iun. 2012
Pentru a fi o achizitie intracomunitara pt. D-vs, respectiv o livrare intracomunitara pentru furnizor, trebuie facuta dovada de catre firma din Danemarca a faptului ca bunul livrat a parasit teritoriul Danemarcei de regula pe baza de CMR, ceeace nu cred ca furnizorul poate justifica. Daca nu se face dovada ca bunul a parasit teritoriul statului furnizorului, operatiunea nu este considerata livrare intracomunitara la furnizor , respectiv achizitie intracomunitara la client iar furnizorul va emite factura cu TVA. Operatiunea nu se declara in 390. TVA-ul platit furnizorului este TVA datorat statului danez. Acest TVA nu se deduce dintr-un eventual TVA colectatat datorat statului roman. In contabilitate TVA-ul respectiv se include in valoarea bunului achizitiona. Inchirierea tir-urilor catre o persoana inregistrata in scopuri de TVA in alt stat membru este o operatiune neimpozabila in RO. Se factureaza fara TVA. Aceasta operatiune se declara prin 390. Daca chiriasul nu este inregistrat in scopuri de TVA in Danemarca sau in alt stat membru infara de ROmania, factura se emite cu TVA de 24% si nu se va mai declara in 390.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x