Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Achizitie intracomunitara de marfa cu TVA

O societate din Romania platitoare de TVA, neinregistrata in ROI, achizitioneaza marfa de la o societate din Bulgaria platitoare de TVA, inregistrata in ROI. Facturile emise in perioada 2012 - 2014 au fost emise fara TVA. In urma unui control avut de soc din Bulgaria, aceasta a fost obligata sa plateasca TVA pentru aceste facturi, TVA care a fost facturat catre soc.din Romania. Soc.din Romania are dreptul sa recupereze acest TVA calculat pt achizitiile facute in perioada cat nu a fost inreg in ROI? Cum se inregistreaza aceasta factura de TVA in contabilitate si in D300 si D390? Multumesc!
Adaugata in   TVA

1 raspuns


la 06 Iul. 2015
Neinregistrarea in roi pentru efectuarea de operatiuni intracomunitare are drept consecinta eliberarea si inregistrarea facturilor cu tva. Faptul ca societatea beneficiara a inregistrat operatiunile cu taxare inversa fara a avea acest drept, trebuie reglat prin inregistrare, declarare, corectii in contabilitate. Inregistrarea nu poate avea loc dupa factura care contine doar tva, ci furnizorul ar fi trebuit sa regleze fiecare factura cu pozitia corecta si stornarea facturii gresite.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x