Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Achizitie intracomunitara auto pe un PFA neplatitor de TVA

Un PFA neplatitor de TVA achizitioneaza din Italia un autoturism. Pentru aceasta isi ia de la Finante un cod de TVA, furnizorul din Italia ii factureaza fara TVA (taxare inversa). In Romania, merge la Finante si i se comunica ca, trebuie sa achite TVA la factura externa in contul statului Roman.
Eu stiam ca se achita doar 50%, iar 50% se majoreaza valoarea autoturismului si se recupereaza prin amortizare. 
Adaugata in   TVA

1 raspuns


la 11 Feb. 2013
Stimata dna, scuzele de rigoare pentru intarzierea cu care va raspundem la intrebare. In cazul in care PFA dvs achizitioneaza din Italia un autoturism a carui valoare depaseste valoarea plafonului de 10000 euro, atunci aveti obligatia de a va inregistra in Registrul Operatorilor Intracomunitari inainte de efectuarea achizitiei intracomunitare conform art. 158^2 din Codul fiscal. Din cele relatate de dvs. am inteles ca, in urma comunicarii codului valid de TVA furnizorului dvs., s-a emis factura fara TVA. Din punct de vedere declarativ, PFA inregistreaza TVA atat ca TVA deductibil, cat si ca TVA colectat, in decontul de TVA pe care-l depuneti pana pe data de 25 a lunii urmatoare achizitiei. Totodata, aveti obligatia depunerii declaratiei recapitulative privind achizitiile si livrarile intracomunitare 390, conform art. 156^4 din Codul fiscal.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x