Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

achizitie intracomunitara

O firma face achizitia intracomunitara (o piesa de schimb la un echipament), este platitoare de TVA si inregistrata in ROI. Firma de la care se face achizitia este din Spania si a emis factura cu TVA. Am facut verificarea in VIES si firma din Spania NU apare cu cod valid de TVA. In aceasta situatie este considerata taxare inversa? Declar achizitia in 390? Ce declar in 300? Care sunt notele contabile? Mentionez ca piesa de schimb a fost adusa in Romania de catre un prieten. Multumesc.

Adaugata in   TVA

1 raspuns


la 21 Iun. 2012
Daca furnizorul nu v-a comunicat un cod valid de TVA, nu se aplica masurile de simplificare -axarea inversa, respectiv 4426=4427-. In privinta TVA, implicatiile sunt similare achizionarii acestui bun de la o persoana neinregistrata in scopuri de TVA. in RO. Declarativ: aceasta operatia nu se declara in 390. Se declara in decontul de TVA dar nu la rubrica privind achiziile intracomunitare.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x