Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

achizitie extracomunitara de prestari servicii

Buna ziua,

Societatea mea a facut un contract de agentie comerciala comision cu o societate din Israel. Aceasta societate mi-a facut legatura cu o societate din Africa pentru a livra bunuri produse de noi. Societatea mea a incheiat un contract de vanzare cumparare cu societatea din Africa si a livrat bunurile din Romania in Africa. Societatea mea datoreaza societatii din Israel pentru aceasta tranzactie o suma "x" de bani.
Societatea din Israel mi-am emis factura de comision fara TVA.

Cum ne inregistram in contabilitate? Trebuie sa platim TVA deoarece locul prestarii serviciilor este Romania conf CF art 133 art 2?

va multumesc
Eniko
Adaugata in   TVA

1 raspuns


la 17 Apr. 2012
Deorece statul Israel nu este membru UE nu are obligatia si nu aplica TVA pentru livrarile sau prestarile efectuate de contribuabilii rezidenti ai acestui stat. In conditiile in care locul prestarii este stabilit ca fiind in RO, nu se datoreaza TVA la achizitie, in cazul in care s-ar fi achitat TVA in vama, aveti dreptul la deducerea acestuia, daca sunt indeplinite celelate conditii legale. TVa se datoreaza statului, indirect, prin taxarea valorii adaugate in care se va regasi si serviciul prestat de catre rezidentul israelian, in cazul in care acestea sunt impozabile in RO - livrari interne.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x